postup
JAK NA MASO?
1. Mleté maso vložíme do větší mísy. Přidáme sůl, pepř, najemno nakrájenou slaninu, větší lžičku hořčice a kečupu. Přidáme strouhanku nebo vločky, které můžeme najemno rozmixovat.
2. Maso důkladně promícháme a začneme tvarovat větší placky tlusté zhruba na dva prsty. Snažíme se maso tvarovat tak, aby mělo tendenci být na okrajích tlustší, než uprostřed, ale ne o moc. Maso dáme na talíř, přikryjeme potravinářskou fólii a necháme chvílí odpočívat.
3. Nakrájíme na tenké plátky červenou cibulku, okurku, rajčata a čínský salát nakrájíme najemno. Kečup smícháme s hořčicí a rozkrojíme bulky.
4. Rozpálíme na pánvi olej. Maso z každé strany 3 minuty zprudka osmažíme. Vypneme plotýnku, ale pánev tam stále necháme. Na každé maso položíme toustový sýr a na půl minuty položíme na pánev pokličku, tím se sýr rozteče.
5. Během přípravy masa rozpálíme druhou pánvičku. Nasucho tam položíme plátky slaniny a z obou stran opečeme do křupava.
6. Pak sestavíme burger: každou polovinu housky natřeme hořčicí s kečupem. Na jednu stranu položíme cibulku a okurku a na druhou polovinu housky nasypeme čínský salát. Na polovinu, kde je cibulka s okurkou, položíme maso, slaninu, rajče a přiklopíme druhou polovinu housky.