postup
1. Veganské mleté maso rozdělte na 4 stejné kusy. Vezměte jeden kus, přeneste na prkénko a rukama ho přitlačte a vytvarujte do placičky asi o ¼ palce širší, než je váš drdol. Opakujte pro vytvoření zbývajících placiček. Spojte tři prsty jedné ruky a do středu každé placičky vytlačte mělký důlek. Dochuťte solí a pepřem.
2. Ve velké pánvi rozehřejte olej na střední až vysokou teplotu, až se třpytí. Přidejte placičky a vařte za častého převracení, dokud dobře nezhnědnou a teploměr s okamžitým odečítáním zasunutý do nejchladnější části středu placičky nezaznamenává 120 až 125 stupňů pro středně vzácné nebo 130 až 135 stupňů pro střední. Na vrch placiček ihned přidejte plátky sýra a přendejte je na velký talíř.
3. Spodní drdoly oblečte dle libosti. Navrch položte placičku a vrchní drdol oblečte podle libosti. Cheeseburgery uzavřeme a podáváme.